vineri, 26 martie 2010

Catalin Voicu , o stare de spirit…


Catalin Voicu este o dejectie PSD-ista, produsul mentalitatii de tip comunisto-stalinist. Nu este doar un accident rupt din context ci un produs tipic al unui partid cu descendenta sovietica, plin ochi cu specimene care nu au nimic, dar absolut nimic, de-a face cu Romania profunda. Circul penibil facut de toate televiziunile pe marginea acestui caz a dat inca o data dimensiunea mlastinii, populata cu tot felul de batracieni, in care ne zbatem. Un varf al ridicolului a fost dat de „santajistul” Bogdan Chiriac care a fost invitat la o emisiune  de la Realitatea sa dea sentinte morale in speta Catalin Voicu. Un alt moment incarcat de „emotie” a fost acela in care, impricinatul Voicu, cu o figura metafizica, care aducea cu cea a lui Omar Haysam in momentul infatisarii la tribunal, a aparut, in halat si cu fes de oligofren, lucru, care arata, evident, ce sanatate subreda au marii infractori si corupti ai tarii.
Frapanta este, insa, si declaratia penibila a lui Voicu cu privire la conditiile din penitenciar, de care ia nota putin cam tardiv:
“De ce se vrea sa fiu introdus in sistemul penitenciar, unde stiti cu totii care sunt conditiile? Nu mai ai nici nume, esti doar un numar, in sistemul penitenciar sunt conditii de ev mediu”.
In discutia purtata cu omul de afaceri Marius Locic, Catalin Voicu creioneaza, in transcriptul interceptarilor telefonice difuzat de HotNews, o imagine sumbra a arestului Politiei Capitalei:
“Arestul din Capitala, de la minus 2, ala care e pe tubulatura – Evul Mediu. Usi negre de fier, zabrele si lacate, nu au aerisire, tigani, banditi, te f…aia in c…., te omoara. Ia noaptea din furculita care o au, o ia si o ascute si-o baga in gat. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfasi, tot felul de banditi. Ce sa impaci ba. Daca are…au un contract cu moartea”.
Stam si noi si ne intrebam in aceste conditii: de ce naiba specimenele precum Catalin Voicu nu se gandesc de doua ori inainte sa fure sau sa corupa daca stiu ca au o sanatate atat de fragila si, in plus, le si repugna foarte tare conditiile de detentie? Oare asta nu este un semn de iresponsabilitate crasa?

Un comentariu: