duminică, 22 martie 2009

Spionaj şi "trădare" în partidul lui Zeus


Liderii PD-L se plâng ca le sunt verificare apelurile telefonice pentru a se descoperi daca vorbesc cu ziariştii. Controlul informatiilor venite dinspre PD-L este strict, iar cenzura a devenit deja o normalitate.

"Suna-ma tu. Eu nu te pot suna, pentru ca la partid ni se verifica facturile telefo­nice ca sa se vada daca vorbim cu ziariştii.
- Bine, dar e telefonul dumneavoastra personal. Nu e platit de partid.
- Da, dar când eşti la putere se poate orice".

Dialogul a fost purtat cu un lider PD-L, care, pe lânga interdictia de a oferi presei informatii "pe surse" din şedintele Biroului Permanent National, a primit şi confirmarea ca apelurile telefonice îi sunt verificate. Majoritatea liderilor PD-L evita sa mai poarte discutii telefonice cu ziariştii, tocmai pentru a nu cadea victima suspiciunii ca dau presei informatii despre dezbaterile din interiorul partidului. De ceva vreme democrat-liberalii sufera de psihoza "tradarii" şi se suspecteaza între ei ca sunt "surse" pentru ziarişti. Primii tinuti sub observatie sunt cei care au intrat în partid în urma fuziunii PD cu PLD lui Stolojan.

CONTROL DRASTIC
Controlul informatiilor care vin dinspre partidul lui Traian Basescu a devenit şi mai drastic dupa alegerile din 2008, dar liderii PD-L nici nu mai privesc cenzura ca pe o anormalitate. Dupa parafarea coalitiei PD-L - PSD, democrat-libe­ralii n-au avut curaj nici macar sa confirme oficial faptul ca Theodor Stolojan urma sa fie propus pentru functia de prim-ministru, lucru pe care toata lumea îl banuia. "Traian Basescu îl va propune pe Stolojan, dar nu ma poti cita pentru ca nu avem voie sa dam declaratii", s-a scuzat atunci un membru al Biroului Permanent National al PD-L.

EMIL BOC: "LA COTROCENI SUNT RASPUNSURILE"
Ordinele de a face ciocu' mic sunt numeroase. Cel mai draconic a fost instituit în perioada negocierilor pentru formarea Cabinetului Boc. Presa a relatat atunci ca democrat-liberalii au primit interdictie de a aparea în emisiuni televizate, pe motiv ca nu trebuie sa-şi mai dea cu parerea despre combinatiile guvernamentale fie cu PNL, fie cu PSD. Câte un SMS dat fiecarui membru al Biroului Permanent National al PD-L a certificat interdictia, valabila pâna la momentul unui semn de la Cotroceni în privinta negocierilor. "Se spun tot felul de prostii", a explicat pentru presa centrala un lider PD-L de ce democrat-liberalii nu mai au voie la televizor.

Primul care a dat curs ordinului a fost liderul partidului, Emil Boc. Întrebat în acele zile despre un parteneriat cu PSD, Emil Boc a fost sincer: "Mergeti la Cotroceni, bateti pe acolo, ca acolo sunt raspunsurile".

..................................... din Jurnalul National

Un comentariu: