sâmbătă, 5 septembrie 2009

Cele mai bune programe gratis pentru Windows

Am dat peste o lista cu cele mai bune programe gratis pentru Windows. Nici nu stiam cate programe sunt free si noi ne chinuim cu altele, unii sa le cumpere sau altii sa le gaseasca cracku’. Avem asa:

Editare audio - in caz ca vreti un program care sa aiba elementele de baza legate de editarea audio, Audacity este ceea ce aveti nevoie. Poate inregistra, poti sa inlaturi sunete “straine” sau sa mixezi intre doua sau mai multe piese.

Editare video - cred ca la categoria asta nu avem cum sa nu stim despre Movie Maker. Are toate optiunile de baza ale editarii video + cateva alte efecte.
Tot la editare video putem aminti si de VirtualDub care are cateva chestii in plus, cum ar fi “video rotation”; cu ajutorul lui poti crea unele filmulete din imagini, poti taia sau poti lua sunetul de la un filmulet.

Instant Messenger - decat sa instalezi Msn, Yahoo Messenger, Gtalk sau altele…poti folosi doar Pidgin cu ajutorul caruia poti vorbii cu toti prietenii tai care au diferite conturi pe diferite servicii de genu’.

Securitatea calculatorului – poate aveti nevoie de un firewall in plus fata de cel de la Windows…puteti alege intre ZoneAlarm sau Comodo Pro care va vor stopa spyware-urile sau ceilalti “internet intruders”.
Pentru a elimina virusii dintr-un sistem infectat, puteti folosi AVG sau Avast, care pe langa ca fac treaba buna nici nu mananca atatea resurse ca cele “comerciale”.

Multimedia player - la aceasta categorie, Windowsu’ ne da ceva bun si util: Windows Media Player. Pe langa asta mai este moca si ITunes. Problema îi ca aceste doua nu citesc chiar toate tipurile de fisiere audio si video, tocmai de asta trebuie amintit VLC Media Player care reuseste sa citeasca aproape orice fel de extensie, inclusiv filmuletele luate de pe Youtube.

Poze si iar poze – sa faci poze e doar jumate din drum. Pentru o buna organizare a acestora avem Picasa si Windows Live Photo Gallery. Printre altele, cu Picasa poti crea screensaver-uri iar cu Windows Live Photo Gallery poti crea, destul de usor, panorame. Pentru alte editari de poze, sa nu uitam de Paint.net si GIMP.

Foloseste Windows cu spor – daca esti un om care folosesti mai mult tastatura decat mouse-ul, atunci Launchy te va ajuta sa nu mai folosesti meniul Start. Aaa, sa nu uit de TweakUI, un program care mi-a fost tare folositor.
Putina curatenie - aici mentionez doar doua programe pe care sigur le-ati folosit la un moment dat: CCleaner si MyUnistaller.

Dvd Tools – pentru a crea copii la dvd-urile tale preferate si a le pastra pe hard, poti folosi DvdShrink. Pentru a extrage diferite scene sau muzica de pe dvd-uri, te poti folosi de HandBrake(desi e gratis…face multe chestii).

Poate mai sunt si altele dar nu imi vin acum. Daca crezi ca lipseste ceva util, gratis si nespecificat mai sus, lasa un comment ! Asa aflam si noi de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu