duminică, 4 aprilie 2010

Cele mai brutale, sangeroase si ciudate verseturi din biblie

Daca biblia ar fi fost scrisa de Leonidas si cei 300 de spartani ai sai probabil ca biblia nu ar fi prea diferita de ceea ce avem acum.
Mai jos sunt cateva verseturi care sigur te fac sa iesi in strada si sa omori cativa necredinciosi:

Exodul 2:11-12 

În vremea aceea, Moise, crescând mare, a ieşit pe la fraţii săi, şi a fost martor la muncile lor grele. A văzut pe un Egiptean, care bătea pe un Evreu, unul dintre fraţii lui.
S-a uitat în toate părţile, şi, văzând că nu este nimeni, a omorât pe Egiptean şi l-a ascuns în nisip.


Sigur, Moise a fost un mare lider, emancipator al poporului sau si un mare poet. Dar multi nu stiu ca moise a fost un fel de Rambo la vremea lui, putand sa ucida din umbra fara nici o compasiune.
In ziele noastre aceasta fapta ar fi doar in context diferit, va si puteti imagina cum Moise, imbracat in negru, se furiseaza in spatele egipteanului care batea linistit un evreu, si il reteza cu 2 lovituri de sabie. Apoi isi aprinde o tigara si contempla: Asa iti trebuie necredinciosule!


2 Imparati 2:23-24 

Imparati 2:23-24
De acolo s-a suit la Betel. Şi pe când mergea pe drum, nişte băieţaşi au ieşit din cetate, şi şi-au bătut joc de el. Ei îi ziceau: "Suie-te, pleşuvule! Suie-te, pleşuvule!"
El s-a întors să-i privească, şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure, şi au sfâşiat patruzeci şi doi din aceşti copii.

Poate ati trecut prin asta, mergeti si voi linistiti si cativa copii obraznici incep sa va insulte. Majoritatea ve-ti merge mai departe, in cel mai rau caz poate ii injurati si voi, dar Elisei, cel mai bine cunoscut sub numele de "Luke Skywalker" invoca in numele Domnului, cativa ursi sa ii omoare.

Crestinii se roaga tot timpul la Dumnezeu sa le arate calea copiilor lor, dar tin sa va arat ca mai exista o metoda: Avem nevoie de ursi in scoli! Va inchipuiti daca fiecare profesor ar avea puterea sa invoce ursi, noi astazi am avea cei mai politicosi, educati si ascultatori copii! E simplu ori inveti lectia ori ai de-a face cu sistemul digestiv al unui urs infometat.

Ezechiel 23:19-21

Dar ea şi-a înmulţit curviile tot mai mult, gândindu-se iarăşi la zilele tinereţii ei, când curvea în ţara Egiptului.
Ea s-a aprins după nişte necuraţi, a căror carne era ca a măgarilor, şi a căror apropiere era ca a armăsarilor.
Astfel, ţi-ai înnoit iarăşi nelegiuirile tinereţii tale, când Egiptenii îţi strângeau ţâţele, din pricina sânului tău fecioresc.


Contrar parerii generale, biblia nu se abtine deloc atunci cand e vorba de sex. Poate va mai amintiti de cantecul cantecelor al lui Solomon care prezinta doi adolescenti care increarca sa si-o puna.

Nici versetul de mai sus nu se lasa mai prejos, si cu toate ca traducerea in romana e foarte proasta se intelege ce vrea sa ne spuna textul: Egiptenii aveau sculele la fel de mari ca ale magarilor, si ejaculau cat caii. (da, asta spune textul)

Tine-ti minte, egiptenii erau fostii stapani ai evreilor, si dupa ce au plecat va da-ti seama ce suparate au fost femeiele ca au renuntat la asemenea "scule".


Si se pare ca aceast verset chiar nu este departe de adevar, multe statuiete si figurine au fost gasite in Egipt, prezentand egipteni cu scule mari erecte. (Se si laudau cu asta)
Poate Moise l-a ucis pe egipteanul acela din invidie?

Judecatorii 3:16-23

Ehud şi-a făcut o sabie cu două tăişuri, lungă de un cot, şi a încins-o pe sub haine, în partea dreaptă.
A dat darul lui Eglon, împăratul Moabului: Eglon era un om foarte gras.
Când a isprăvit de dat darul, a dat drumul oamenilor care-l aduseseră.
El însuşi s-a întors de la pietrăriile de lângă Ghilgal, şi a zis: "Împărate, am să-ţi spun ceva în taină." Împăratul a zis: "Tăcere!" Şi toţi cei ce erau lângă el au ieşit afară.
Ehud a început vorba cu el pe când stătea singur în odaia lui de vară, şi a zis: "Am un cuvânt din partea lui Dumnezeu pentru tine." Eglon s-a sculat de pe scaun.
Atunci Ehud a întins mâna stângă, a scos sabia din partea dreaptă, şi i-a împlântat-o în pântece.
Chiar şi mânerul a intrat după fier, şi grăsimea s-a strâns în jurul fierului; căci n-a putut scoate sabia din pântece, ci a lăsat-o în trup aşa cum o înfipsese.
Ehud a ieşit prin tindă, a închis uşile de la odaia de sus după el, şi a tras zăvorul.


Se spune ca istoria se repeta, si acest vers este chiar dovada. Ehud este primul John McClane din filmul Greu de ucis, care vine cu ideea de a ascunde o sabie in haine.
Probabil ca gardienii regelui atunci cand l-au perchezitionat si au simtit ceva tare si lung de vreo 40 cm au crezut ca-i egiptean.

Oricum, oricat de neoriginal a fost mesajul lui Dumnezeu prin Ehud pentru rege poti sa zici ca a scapat usor finndca de obicei Dumnezeu isi trimite singur mesajele si atunci e mai rau.

Numeri 16:31 
Pe când isprăvea el de spus toate aceste vorbe, pământul de sub ei s-a despicat în două.
Pământul şi-a deschis gura, şi i-a înghiţit, pe ei şi casele lor, împreună cu toţi oamenii lui Core şi toate averile lor.
Şi s-au pogorât astfel de vii în locuinţa morţilor, ei şi tot ce aveau; pământul i-a acoperit de tot, şi au pierit din mijlocul adunării.
Tot Israelul, care era în jurul lor, când au ţipat ei, a fugit; căci ziceau: "Să fugim ca să nu ne înghită pământul!"
Un foc a ieşit de la Domnul, şi a mistuit pe cei două sute cinci zeci de oameni care aduceau tămâia.


Fapta de mai sus s-a intamplat dupa ce Moise la ucis pe egiptean si a scos la o plimbare lunga prin desert un popor intreg.
In acest vers, un scandalagiu pe nume Core si altii 250 au inceput sa se intrebe de ce umbla prin desert atata timp fara scop. (ai spune ca e logic)
Dumnezeu a ascultat cu atentie la ce au de zis dupa care a despicat pamantul care i-a ingitit si pe ei si pe casele lor si toate averile de care dispuneau.
Acest vers este un exemplu pentru criticii anti-religie. Pot ei sa se planga cat vor despre intoleranta bisericii si afinitatea lor pentru averi, ca asta este o imbunatatire fata de ceea ce s-a intamplat in vechime.

Deuteronomul 25:11-12 
Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea.


Trebuie sa recunosti ca aceasta lege este pe placul barbatilor. Lui Dumnezeu nu prea ii plac femeile. Fetelor, va respectam dreptul da a rezolva disputele in orice maniera doriti, DAR NU PUNETI MANA PE SCULA, nici macar din greseala.

Cuvintele de mai sus ii apartin lui Dumnezeu insusi, spuse evreilor, ca o completare la cele 10 porunci, facandu-si timp sa mentioneze despre "apucatul partilor rusinoase". Asta s-a intamplat dupa ce Dumnezeu a observat ca planul sau pentru o societate condusa de barbati are o greseala, si aceea ca o femeie poate dobora un barbat prin simplul fapt ca il prinde de "partile rusinoase".


1 Imparati 18:24, 38-40 

Apoi voi să chemaţi numele dumnezeului vostru; şi eu voi chema Numele Domnului. Dumnezeul care va răspunde prin foc, acela să fie adevăratul Dumnezeu. Şi tot poporul a răspuns, şi a zis: "Bine!"

Atunci a căzut foc de la Domnul, şi a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele şi pământul, şi a sub şi apa care era în şanţ.
Când a văzut tot poporul lucrul acesta, au căzut cu faţa la pământ, şi au zis: "Domnul este adevăratul Dumnezeu! Domnul este adevăratul Dumnezeu!"
"Puneţi mâna pe proorocii lui Baal", le-a zis Ilie: "nici unul să nu scape!" Şi au pus mâna pe ei. Ilie i-a pogorât la pârâul Chison şi i-a junghiat acolo.


Asa se proceda in dezbaterile religioase din vremea aceea.
In loc sa scrie 700 de carti si sa tine zeci de discursui plictisitoare, Elisei a adunat 450 de profeti slujitori ai zeului Baal, pentru un concurs. Amandoua taberele vor face un sacrificiu dumnezeului lor, si care va aduce foc peste acel sacrificiu va fi adevaratul Dumnezeu.
E chiar simplu daca stai sa te gandesti ma si mir de ce dezbaterile religioase nu se fac asa si acum. Un ortodox, catolic, musulman si ce mai exista se inchina si care Dumnezeu se arata ala e adevaratul Dumnezeu. De ce atatea religii si atatia oameni care ajung in iad doar pentru faptul ca toti din familila lor credeau in altceva. Apoi Elisei, imi vine sa cred, s-a indreptat asupra invinsilor, le-a aratat adevaratul dumnezeu, apoi i-a ucis pe toti. (Asa cum e normal, sa nu aibe timp sa se mantuiasca, da-i naibii, oricum ajung in iad toti pana la venirea lui Hristos).


Judecatorii 15:16
El a găsit o falcă de măgar neuscată încă, a întins mâna şi a luat-o şi a ucis cu ea o mie de oameni.
Şi Samson a zis: "Cu o falcă de măgar, o grămadă, două grămezi; Cu o falcă de măgar, am ucis o mie de oameni".

Samson domina peste tot, este un fel de supererou al Bibliei. Intreaga lui poveste se invarte in jurul Filistenilor, un popor care a trait in mare parte in actualul Israel, si prin traditie, urasc evreii si sunt in razboi cu ei, sau in special cu Samson. In acea zi, Filistenii au ars-o pe sotia lui pe rug, si au trimis 3000 de oameni sa il captureze. Se pare ca nu au trimis destui, fiindca Samson cu o falca de magar ca cea din poza a omorat 1000 de oameni. (mai multi oameni decat la un concert Nicolae Guta) Iti dai seama ce morman de cadavre trebuia sa fie acolo? Cel putin de 30m inaltime, cu Samson in varf lovind in stanga si in dreapta cu falca de magar. Daca ti se pare ca ireala povestea poti sa stai linistit, ca deseori in traducere 1000 se confunda cu 20 si povestea pare mai reala.

Aceasta poveste nu e nici singura, in 2 Samuel 23:8, Ioşeb-Basşebet, Tahchemonitul, unul din fruntaşii căpeteniilor, şi-a învârtit suliţa peste opt sute de oameni, pe care i-a omorât dintr-o dată. Bineinteles ca a pierdut puncte ca a omorat mai putini oameni si a folosit o arma adevarata.

Judecatorii 3:31 După el, a urmat Şamgar, fiul lui Anat. El a ucis şase sute de oameni dintre Filisteni cu un otig de plug. Şi el a fost un izbăvitor al lui Israel.

Oricum, pentru filisteni, Samson ramane pentru ei numarul 1.


1 Samuel 18:25-27
Saul a zis: "Aşa să vorbiţi lui David: ,Împăratul nu cere nici o zestre; ci doreşte o sută de prepuţuri de ale Filistenilor, ca să-şi răzbune pe vrăjmaşii lui." Saul avea de gând să facă pe David să cadă în mâinile Filistenilor.
Slujitorii lui Saul au spus aceste cuvinte lui David, şi David a primit ce i se ceruse, pentru ca să fie ginerele împăratului. Înainte de vremea hotărâtă,
David s-a sculat, a plecat cu oamenii lui, şi a ucis două sute de oameni dintre Filisteni; le-a adus prepuţurile, şi a dat împăratului numărul întreg, ca să fie ginerele împăratului. Atunci Saul i-a dat de nevastă pe fiica sa Mical.



Acest verset ridica mii de intrebari.
Ce putea face Saul (regele din vremea aceea) cu 100 de preputuri? O esarfa?
Lui David chiar nu i sa parut cam ciudata cererea?
Daca tot avea intentia sa il omoare pe David, de ce nu a cerut 100 de blanuri de urs?
Oare David a mers la filisteni si a omorat pe primii 200 care i-au iesit in cale?
Celorlalti nu li s-a parut nimic ciudat in asta?
Oare cineva a numarat preputurile aduse de David?
Poate ca nu vom sti niciodata.

3 comentarii:

  1. deci, extrem de ciudat, parca d-zeu nu era ala care sa faca discriminari intre fete si baieti, dar asta chiar nu ma intereseaaza, doar si ce daca sunt fat,a o sa dea vre-un urs sa ma digere?? FUCK si app de treba cu ursii...parca spunea sa fim milosi in biblie, nu sa omoram copii cu a facut EL cu acei copii... la naiba cu biblia, se contrazice singura de 10 de ori

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul va iubeste baieti! Si app nu vb pana nu studiati cu de'amanuntul biblia...

    RăspundețiȘtergere
  3. mai lasati-ne fatarnicilor, lupi cu blana de miel,ce tot indrugati verzi si uscate,

    RăspundețiȘtergere