joi, 6 decembrie 2012

Sa ai speranta , dupa moarte , poate ?   Moartea este dusmanul comun al omenirii, dupa cum spune Biblia in 1 Corinteni , cap. 15, vers. 26. 
Totusi, acesta este cel mai obisnuit fapt de pe acest pamant. Moartea nu are in vedere fata omului si ea nu cruta pe nimeni, bun sau rau, sarac sau bogat, batran sau tanar.
  Ce este moartea? Ne-am nascut ca sa murim? Trebuie ca moartea sa se continue pentru vecie? Este vreo speranta dincolo de groapa?

 Poate sunt si alte pareri ! Sa vedem...
  
 Stiu ca asta e Intrebarea Tuturor Timpurilor: Ce se petrece dupa moartea noastra? Dar a trebuit sa intreb direct si sper ca imi vei da un raspuns direct.
    O voi face. Sigur ca iti voi spune. Dar nu va fi un raspuns scurt. Nu va fi: ,,Pai, vei merge ori in rai, ori in iad, depinde ce fel de viata ai dus’’.
    Nu-ti pot da un raspuns de o singura fraza, la o asemenea intrebare.

    Nu, va trebui sa lasi asta in seama Bisericii.
    Fara comentarii.
    Deci…raspunsul tau?
    Da-mi voie sa incep spunand ca exista un lucru care va fi la fel pentru toti, iar acela este faptul ca moartea va fi experimentata in ceea ce ati putea numi stadii, sau faze-iar primul stadiu este acelasi pentru toata lumea.
     In stadiul unu, in momentul mortii voastre, veti experimenta, instantaneu, faptul ca viata continua. Aceasta se va intampla la fel pentru toti. Poate fi o perioada scurta de dezorientare, pana ajungeti sa realizati ca nu mai sunteti in corpul vostru, ci ca acum sunteti separati de el.
    Curand veti ajunge sa intelegeti ca, desi ati ,,murit’’, viata voastra nu s-a incheiat. In acest moment, veti intelege si veti experimenta plenar-poate pentru prima data-ca nu sunteti corpul vostru; ca un corp este ceva ce puteti avea, dar nu ceva ce sunteti. Imediat veti trece in stadiul doi al mortii voastre. Iar aici se diferentiaza caile individuale.

    In ce fel?
    Daca sistemul de credinte pe care l-ai imbratisat inainte de a muri include certitudinea ca viata continua, odata ce pricepi ca ai ,,murit’’, vei sti imediat ce se petrece si vei intelege. Al doilea stadiu va fi, atunci, experimentarea a ceea ce crezi tu ca se petrece dupa moarte. Aceasta va fi instantanee.
    Daca, de exemplu, crezi in reincarnare poti experimenta momente din vieti anterioare, din care nu ai amintiri constiente.
    Daca tu crezi ca vei fi invaluit in imbratisarea unui Dumnezeu care iubeste neconditionat, aceea va fi experienta ta.
    Daca tu crezi intr-o Zi a Judecatii, sau in Vremea Bilantului, urmata de paradis sau condamnare pentru eternitate…

    Da, spune-mi, ce se petrece atunci?
    Exact ce te astepti. De indata ce treci de stadiul unu al mortii si realizezi ca nu mai traiesti intr-un corp, vei trece in stadiul doi si vei experimenta ca esti judecat, exact asa cum ti-ai imaginat ca va fi-iar judecata se va dovedi ca este exact asa cum ti-ai imaginat ca ar fi.
    Daca ai murit crezand ca meriti raiul, il vei experimenta imediat, iar daca ai crezut ca meriti iadul, vei experimenta imediat. Raiul va fi exact cum ti-ai imaginat ca ar fi-la fel si iadul. Daca nu ai nici o idée despre caracteristicile lor, le vei invent ape loc. Apoi, aceste locuri vor fi create in acel mod pentru tine, instantaneu. Poti ramane in aceste experiente, cat timp doresti.

    Pai atunci, pot sa ma trezesc in iad!
    Sa fim clari. Iadul nu exista. Pur si simplu, nu exista un asemenea loc. De aceea, nu ai cum sa te duci acolo.
    Ei bine…poti oare sa Creezi un ,,iad’’ personal pentru tine insuti, daca alegi asta, sau daca tu crezi ca asta ,,meriti’’? Da, poti. Deci poti sa te trimiti pe tine insuti in ,,iad’’, iar acel ,,iad’’ se va dovedi a fi exact asa cum iti imaginezi sau cum simti nevoia sa fie- dar, nu vei sta acolo nici un moment mai mult decat alegi tu sa ramai.

    E cineva care ar alege sa stea acolo vreun pic?
    N-o sa-ti vina sa crezi! Multi oameni traiesc intr-un sistem de credinte, care spune ca ei sunt pacatosi si trebuie sa fie pedepsiti pentru ,,greselile’’ lor-si astfel vor ramane, de fapt, in iluzia lor de ,,iad’’, crezand ca asta este ceea ce merita, asta este ceea ce ,,primesc’’, ca asta e ceea ce ei trebuie sa faca.
    Nu va conta, oricum, pentru ca ei nu vor suferi deloc. Se vor observa doar pe ei insisi de la distanta si vor vedea ce se petrece-ca si cand ar privi un film de instruire.
    Dar daca nu este suferinta, atunci ce se petrece?
    Suferinta-dar nu vor suferi deloc.
    Poftim?
    Ce se petrece este ca ei par sa sufere, dar acea parte din ei care priveste nu va simti nimic. Nici macar tristete. Pur si simplu, ei vor observa.
    Pentru a folosi alta analogie, ar fi ca si cand ti-ai privi copilul ,,jucand teatru’’ in bucatarie. Copilul pare sa ,,sufere’’, se tine cu mana de cap sau se strange de burta, sperand ca mama il va lasa sa stea acasa, in loc sa se duca la scoala. Mama intelege ca, de fapt, nu se petrece nimic acolo. Nu exista suferinta.
    Nu e o analogie exacta, dar e destul de apropiata pentru a putea descrie sentimental.
    Deci, cei care observa s-ar privi pe ei insisi in acest ,,iad’’ auto-creat, dar ar sti ca nu este real. Iar cand afla ce trebuie sa invete (adica isi reamintesc ce uitasera), se vor ,,elibera’’ si vor merge mai departe, spre stadiul al treilea al mortii.

     Dar cei care si-au creat singuri un ,,paradis’’? Vor intra ei vreodata in stadiul trei?
    Pana la urma, da. Toti isi vor reaminti ca ei si-au creat experienta ,,raiului’’ lor, pentru a-si reaminti-apoi vor intelege acelasi lucru pe care l-au inteles la sfarsitul vietii lor pamantesti.
    Ce anume?
    Ca nu mai este nimic de facut.
    Si deci, vor merge mai departe.
    Vor merge mai departe. In stadiul trei al mortii. Dar nu vreau inca sa descriu acel stadiu. Mai intai, sa vedem alte cateva posibilitati de ,,stadiul doi’’, pentru tine.
    A, bine. Ca de exemplu?
    Poti fi unul dintre cei care mor nefiind siguri daca viata continua, in vreun fel, dupa moarte.
    A, da, inteleg. Ei bine, si ce se petrece atunci?
    Vei fi derutat si nesigur de ceea ce se petrece, iar aceasta te va face sa abordezi tot ceea ce se intampla, intr-un mod cu totul diferit. Vei realiza ca tu nu esti corpul tau, ca esti ,,mort’’ (asta li se intampla tuturor, in stadiul unu), dar odata ce nu esti sigur ce urmeaza-sau daca urmeaza ceva-e posibil sa petreci mult timp incercand sa iti dai seama cum sa ,,mergi mai departe’’.
    Voi avea vreun ajutor?
    Tot ajutorul pe care il poti accepta.
    In momentele de dupa ,,moarte’’, toti va veti afla in prezenta celor mai iubitori ingeri si ghizi, si a spiritelor blande-inclusiv a spiritului sau a esentei tuturor celor care au fost important pentru voi in viata.

    Mama mea? Tata? Fratele meu va fi acolo?
    Cei pe care i-ai iubit cel mai mult vor fi cel mai aproape de tine. Te vor inconjura.
    Minunat.
    Prezenta celor dragi tie si a ingerilor iti va fi de un enorm ajutor, ca sa te ,,orientezi’’ si sa intelegi exact ce se petrece cu tine si care sunt ,,optiunile’’ tale.
    Auzisem ca ne reintalnim cu cei dragi dupa moarte si ca ei ne ajuta sa ,,trecem dincolo’’, si sunt extrem de fericit sa aflu ca este adevarat!
    Poti deveni constient de prezenta unora din cei dragi, chiar si inainte de moarte.
    Inainte de a muri?
    Da. Multi oameni, inainte de a parasi corpul fizic, ii anunta pe cei care se afla cu ei in camera ca ii vad pe cei dragi de dincolo, sau ca aceia au venit dupa ei.
    Cei prezenti in camera incearca deseori sa-I convinga pe muribunzi ca vad lucruri care nu exista- dar ei VAD lucruri, lucruri foarte reale, pe care insa altii nu le pot vedea, din cauza perspective lor limitate.
    Perspectiva ta se largeste imens dupa ,,moarte’’-si deseori chiar inainte de a muri.

    Asta-i fascinant!
    Acum aproape ca faci ca moartea sa para fascinanta.
    Ea ESTE fascinanta! De fapt, moartea poate fi unul din cele mai fascinante moment din viata ta. Totul depinde de ceea ce crezi. Ca si in viata, in moarte vei experimenta ceea ce crezi.
    De exemplu, daca nu vei experimenta prezenta acelor spirite in momentul mortii, va fi din cauza ca nu te astepti ca ele sa vina si pentru ca posibilitatea prezentei lor se afla in afara sistemului tau de credinte.
    Totusi, daca macar speri ca acele prezente iubitoare vor fi acolo, le vei percepe imediat.
    Inteleg. Deci este chiar important sa-ti fie totul clar in ce priveste modul tau de a vedea moartea.

    In viata, este important sa-ti fie totul clar cand e vorba despre absolut orice. Nu doar moartea iti este influentata de ceea ce crezi, ci si intreaga viata.
(N.D.Walsch)