marți, 31 august 2010

Mergem spre regresul omenirii...

 Nu stiu de ce insa tot timpul religia are o contributie pentru regresul omenirii . Inchizitia , fanatismul musulman si budist , genocidele aztecilor , musulmanilor si nemtilor , sau cum a fost si cu Turnul din Babel fapt relatat in Biblie.


 Imi cer scuze celor care se vor simti insultati la citirea acestui articol, dar nu se mai poate, oameni buni ! nu mai pot cu speculatiile legate de diavol si de apocalipsa…Una doua gasim semnele apocalipsei in orice…sau una doua si-a bagat dracu’ coada in te miri ce… Pentru ca nu-i asa…, este mai usor sa dai vina pe altul…Eu sunt aici, nu ca sa imi etalez egoul prin ceea ce va scriu, ci ca sa va spun ca nu ma intereseaza religia voastra, orientarea spirituala, faptul ca va manifestati mai mult sau mai putin egoul…, acestea toate sunt caile alese de fiecare, iar eu va iubesc la fel ,nu pot face diferente. 
  Iubirea neconditionata, care face din orice adversar un prieten. Sau poate cine stie…tot acest scenariu este facut de cei ce cunosc bine biblia, folosindu-se de o fraza de acolo, ca astfel sa-i faca pe preoti sa se dea in stamba, demonstrand ce poate face religia astazi, in plina epoca stiintifica pentru regresul omenirii. Oare de ce nu putem trai fara sa fim despartiti de dogme religioase si sa ne acceptam unii pe ceilalti asa cum suntem ?!


“Tot ceea ce este fundamental diferit, deranjaza ordinea stabilita”


(Jean-Pierre Petit)




Precum se stie…, adevarul este intotdeauna la mijloc, de aceea este bine sa ne manifestam pe noi insine, nu sa ne “travestim” in diverse personaje mai mult sau mai putin religioase. Mi-a venit acum un gand care spune asa: oare de ce la crestini, nimeni nu se crede incarnarea lui Buddha ? Simplu, pentru ca in religia lor nu apare. Totul se reduce la dogma si indoctrinarea mentalului .


Dar oare ce ar fi daca ne-am considera ca suntem incarnarea propriei noastre divinitati ! – am avea prea putina credibilitate in randul semenilor probabil. Insa nu este asa, pentru ca atunci cand stii ca esti lumina din lumina, iubire din iubire..., emiti toate acestea in jurul tau si nu mai ai nevoie de recunoasterea nimanui, pentru ca functionezi precum magnetul.

joi, 26 august 2010

Imi place ce ganditi !!!

Imi place Hristosul vostru. Nu-mi plac crestinii vostri. Crestinii vostri sunt atat de diferiti de Hristosul vostru.

Intai te vor injura. Pe urma vor rade de tine. Apoi, te vor declara nebun. Dupa aceea vor incerca sa te compromita. Intr-un tarziu, vor face tot posibilul sa te lichideze. Daca scapi cu viata din toate acestea, vei fi un om mare.

Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor.

Pamantul ofera suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lacomia lui.

Ochi pentru ochi… si lumea va deveni oarba.

Iubirea este cea mai mare forta a omenirii si totusi este cea mai modesta pe care ne-am putea-o inchipui.

Violenta este arma celor slabi.

Prin democratie inteleg ca ea ii confera celui mai slab dintre noi aceleasi sanse ca si celui mai puternic.

**************************************************************
de ce trebuie sa apartina numai de religie ortodoxa?
de ce a ajuns Dumnezeu o \"masinarie\" de facut bani?
ce este biserica ortodoxa?
va spun eu adevarul
Dumnezeu nu mai este aici....
El a plecat cu mult timp in urma....si va veni din nou sa arate lumii ca nu e nevoie nici de ortodoxie, nici de catolicizm, budism...si toate religiile care mai sunt...
e prea complicat....


Omul trebuie sa inteleaga...ca trebuie sa fie bun, sa inteleaga natura, si sa o accepte...
***************************************************************
Trebuie sa va spun adevarul, oameni buni, trebuie sa va spun adevarul.
Cand vine vorba de abureala, cea mai mare abureala a tuturor timpurilor…trebuie sa aveti in vedere campionul promisiunilor false si al pretentiilor exagerate din toate timpurile ::: religia :::
Ganditi-va numai…religia a convins ,realmente, oamenii…ca exista un om invizibil traind in cer, care vede tot ce faci in fiecare minut al fiecarei zile iar omul invizibil are si o lista cu 10 lucruri speciale pe care nu vrea ca tu sa nu le faci si daca faci unul din aceste 10 lucruri, are un loc special plin de foc si fum ,un loc al terorii si spaimei…unde te va trimite sa traiesti si sa suferi, sa arzi si sa te sufoci, sa tipi si sa plangi vesnic…pana la sfarsitul timpurilor!


Dar el te iubeste!
Te iubeste!
Te iubeste si are nevoie de bani. Intodeauna are nevoie de bani!
Este atotputernic, perfect, autostiitor si intelept. Totusi nu se poate descurca cu banii. Religia inghite miliarde de dolari, nu plateste taxe si mereu are nevoie de inca mai putin. 


Asa ca oameni buni , alegeti , intre religie si ''Marele Anonim'' , nu traiti pentru religie, ca veti ajunge ca si mutul care-l intreba pe orb,daca la vazut pe schiop fugind....si mare e ''gradina'' de muti , orbi si schiopi . Asa sa va ajute cine vreti voi , dar eu nu !

duminică, 15 august 2010

Sfânta Maria, cu rugăciuni, mici şi manele

Credincioşi ortodocşi şi catolici au sărbătorit ieri Adormirea Maicii Domnului, marcând, potrivit tradiţiei creştine, ziua în care Fecioara Maria s-a mutat din viaţa pământească la cer. Peste 2.284.450 de români şi-au aniversat onomastica de Sfânta Maria Mare, cea mai mare sărbătoare a verii, dintre cei 417.895 de bărbaţi, majoritatea purtând numele de Ma­rian, iar dintre cele 1.866.553 de femei sărbătorite, cele mai multe fiind numite Maria (1.392.876).

La Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, la slujba de liturghie oficiată de un sobor de 14 preoţi şi diaconi, în frunte cu episcopul vicar al Mitro poliei Clujului, Irineu Bistriţeanul, au asistat peste 60.000 de pelerini. Mulţi dintre ei au venit la Nicula încă de vineri, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică au participat la ceremonia de înconjurare a bisericii, având în faţa lor preoţi care au purtat icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Credincioşii au înconjurat pe coate şi genunchi o capelă de lemn aflată în curtea mănăstirii, rugându-se pentru iertarea păcatelor. Singura problemă a fost canicula, peste 100 de persoane prezente la slujbă având nevoie de consultaţii medicale acordate de echipajele Ambulanţei. Şi la Arad, peste 15.000 de persoane au parti cipat la procesiunile religioase organizate la mănăstirile din Bodrog şi Radna. La mănăstirea de la Bodrog, cea mai veche atestată din ţară, credincioşii au stat la cozi pentru a asculta "bătăile de inimă" ale Fecioarei Maria, despre care se spune că pot fi auzite dintr-unul din zidurile exterioare ale lăcaşului. 

Rugăciunile credincioşilor veniţi la Curtea de Argeş au fost bruiate de muzica la maximum pe care "pele rini" aflaţi în preajma mănăstirii au "lansat-o" întreaga noapte de la aparatele din maşini. Veniţi, chi pu rile, să asculte slujba de dimineaţă, aceştia au petrecut toată noaptea, făcând grătare şi ascultând muzică la maximum în maşini. 

Zi de sărbătoare a fost şi la Brăila, unde prăznuirea Sfintei Marii, protectoarea marinarilor, a coincis cu Zilele Oraşului. Faleza brăileană a fost plină de curioşi care, atraşi de multele surprize oferite de Primărie, au ţinut neapărat să asiste la jocurile marinăreşti pregătite, ca în fiecare an, de Serviciul Fluvial. Marinarii militari şi-au scos la "luptă" navele din dotare, executând câteva exerciţii, şi s-au întrecut în concursuri de am bar caţiuni. S-au aşteptat cu nerăb da resosirea zeului Neptun, înconjurat de frumoasele sale nereide, şi bo tezul "ghiborţului", proaspăt intrat în rândurile marinarilor. Tradiţionala întrecere "porcul la şcondru", în care temerarii înscrişi în concurs trebuie să parcurgă o bârnă unsă din belşug cu vaselină pentru a ajunge la stea gul din vârf şi a câştiga, astfel, o frumuseţe de purcel, a provocat valuri de râs în rândul spectatorilor amuzaţi de că ză tu rile în apă care de care mai haioase. 

Şi bucureştenii, în special cei mici, s-au bucurat ieri de sărbătoare, Ziua Marinei fiind sărbătorită pe Lacul Herăstrău. Manifestările au inclus ridicarea pavilionului în prezenţa gărzii de onoare şi a fanfarei militare, jocuri marinăreşti şi plimbări grauite cu vaporaşul.






Domnul a dat, Domnul a luat...!!!




''Domnul a dat, Domnul a luat”, spune sfânta Biblie, dar  sfinţii noştri părinţi au primit cam mult şi nu prea dau înapoi, pe motiv că legile laice sunt afurisit de strâmbe pentru naivul care pupă icoane şi nu pune întrebări. Umblă un zvon şugubăţ cum că sub largile patrafire şi sutane se ascund,dragi enoriaşi, suprafeţe de sute de mii de hectare de teren, imobile, obiecte de patrimoniu, tot felul de averi despre care credinciosul cu frica lui Dumnezeu nici nu bănuieşte că există. Aşa că ne facem o cruce cât o zi de post şi ne întrebăm de ce popii nu plătesc impozite pentru proprietăţile pe care le deţin în patrimoniu? Fac afaceri de miliarde, au firme, suprafeţe întinse de teren, dar nu plătesc nicio leţcaie impozit. Păi frumos vă şade, taicilor? Vă uitaţi strâmb dacă vreo babă sărmană de la ţară nu achită acatistele, dar, când vine vorba să plătiţi impozitele, spuneţi cu nişte figuri umile şi cuvioase: „Aşa e legea, taică!”.

Sute de mii de hectare în Argeş - neimpozitate

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului deţine suprafeţe impresionante de teren pe care le administrează după bunul plac şi pentru care nu plăteşte impozite. Aşa a decis Executivul, ca Biserica să fie scutită de la plata impozitelor pe terenuri şi de la plata impozitelor privind tranzacţiile imobiliare. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, aflată sub cârmuirea Înalt Preasfinţitului Calinic, deţine cele mai mari suprafeţe de teren în zona Curtea de Argeş. Conform informaţiilor noas tre, în Curtea de Argeş, biserica are în posesie terenuri şi imobile în nouă locaţii diferite şi aici e vorba doar de terenurile intabulate şi recu nos cute oficial. Astfel, biserica deţine într-o locaţie 50.000 de mp, într-un alt punct 391.500 de mp şi 380.263 mp. Tot în oraşul de re şe dinţă a ÎPS-ului, feţele bisericeşti sunt pro prie tare pe următoarele suprafeţe de teren:  78.118 mp, 4.291 mp, 2.500 mp, 5.000 mp, 28.631 mp, 106.368 mp şi 1.250 mp. Pe lângă aceste suprafeţe, biserica mai deţine şi imobile pe care le administrează, dar pentru care nu plăteşte impozite. În Piteşti, are în proprietate doar 452 mp în Trivale şi 500 de mp în Craiovei, dar neoficial proprietăţile ar fi  mult mai întinse. La Călineşti, deţine 316 mp într-un punct şi un imobil şi 6.400 mp în altă zonă. În Topoloveni, pe nume le Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului este înregistrat chiar şi un apartament de 72,76 mp, alte imobile şi un teren cu o su pra faţă de 463 mp. La Buzoieşti, are în proprietate 146,20 mp, iar la Ştefăneşti - 160 mp într-o locaţie şi 1292 mp într-alta. În comuna ascov, la Valea Ursului, popii sunt proprietari pe o suprafaţă de 1.000 de mp, cel puţin până la acest moment. 

100 de miliarde - rulate anual de Arhiepiscopie

Mai ceva ca o afacere de succes, Arhiepiscopia Arge şului şi Muscelului rulează sume la care enoriaşul de rând nici nu visează. Pentru fiecare eveniment din viaţa creştinilor Biserica îşi ia cota parte, fie că e vorba de nunţi şi botezuri, fie de pomeni şi înmormântări.  Banii proveniţi din taxele de oficiere a slujbelor aduc anual Bisericii argeşene venituri de aproximativ 100 de miliarde de lei. Parohiile mai bogate sunt considerate cele din municipii şi oraşe, unde taxele sunt mult mai mari decât la ţară, dar şi cele care au în administrare cimitire, urmaşii celor plecaţi la Cel de Sus fiind nevoiţi să respecte ritu alurile, conform tradiţiei creştin-ortodoxe, timp de şapte ani. În plus, şi din comercializarea anumitor   produse se aduc venituri consistente la bugetul bise ricii, sume care de altfel nu pot fi controlate de nimeni, în condiţiile în care nicio biserică nu eliberează chitanţe când vinde lumânări, calendare, icoane şi tot felul de alte obiecte bisericeşti.   

Parohii şi mănăstiri

În cadrul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, sunt înregistrate, la acest moment, nu mai puţin de 450 de parohii, iar numărul preoţilor din judeţ se ridică la 600. Schiturile şi mănăstirile din judeţul nostru, în număr 30, sunt cunoscute atât în ţară, cât şi în străinătate. Numai la Mănăstirea Curtea de Argeş vin anual sute de mii de pelerini din toate colţurile lumii. Nu există acelaşi flux de vizitatori la toate mănăstirile din Argeş, însă în topul celor mai vizitate se numără Nămăieşti, Robaia, Corbii de Piatră ori Cetăţuia Negru Vodă. 

Obiecte de patrimoniu

Şi la acest capitol Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului stă foarte bine, numărându-se printre cele mai bogate instituţii ale Bisericii Ortodoxe Române. Dacă este de notorietate faptul că două dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni din ţară se regăsesc în Argeş, puţini cunosc faptul că tot în judeţul nostru instituţia bisericii deţine valori de patrimoniu, precum pocale de argint şi aur, icoane din aceleaşi materiale preţioase,  cărţi vechi de o valoare inestimabilă, unele unicate,  precum şi nenumărate alte obiecte care şi-ar găsi în orice moment locul în marile muzee ale lumii. 

Palatul episcopal Piscu Negru

Palatul episcopal din zona montană Piscu Negru, aflat la câteva zeci de kilometri de reşedinţa de la Curtea de Argeş, este, de asemenea, una dintre cele mai mari investiţii ale Bisericii Ortodoxe din judeţ. Este cunoscută ca fiind re şe dinţa preferată a Înalt Preasfinţitului Calinic şi a fost  construită în urmă cu câţiva ani.

Palatul patriarhal Dragoslavele

O altă reşedinţă cu renume în sistemul BOR  este Schitul Dragoslavele, situat în localitatea cu acelaşi nume. Aici se află reşedinţa de vară pusă la dis po ziţia Patriarhului Bisericii Ortodoxe. Este o tradiţie păstrată de pe vremea Preafericitului Patriarh Iustinian  ca mai-marii BOR să vină la odihnă o dată pe an, vara, la Schitul din Dra gos la vele. Acesta este un imobil de pa tri moniu, care a fost re făcut şi moderni zat, ultima lucrare  de acest gen fiind în re gis­trată la nive lul anului 2007. 

Afacerile  Arhiepiscopiei 

Şi, pentru că vorbim despre una dintre cele mai bogate Arhiepiscopii din ţară, făcând comparaţie cel puţin cu eparhiile vecine, preoţii şi călugării argeşeni stau bine şi la capitolul afaceri. Trei so cietăţi comerciale apar în do­cu mentele oficiale bisericeşti. Una dintre ele,  care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, Filotheos, a fost  în fiin ţată în anul 2001 şi fi gu­rează având ca asociat unic Mă năstirea Curtea de Argeş şi ca ad mi nistrator pe Ciprian Orobeţi. O altă firmă patro na tă de către oamenii în sutane  este Ortos Ag, în fiin ţată în anul 2008 şi care se ocupă cu producerea şi comer­cializarea  produselor de panificaţie. Societatea Ortos Ag are ca asociat unic Arhiepiscopia Ar ge şului şi Muscelului, iar ca ad mi nistratori - pe pă rin tele Ion Dudaş şi pe o anume Maria Dinu. Cea de-a treia soci e tate comercială care se află sub patronajul feţelor bisericeşti vizează  Centrul de Pelerinaj Sfânta Filofteia, a fost înfiinţată anul trecut şi îşi desfăşoară ac tivitatea într-o locaţie situată pe strada Ion Ştefănescu din Piteşti. Având ca asociaţi Arhi episcopia şi Parohia Sfântul Pantelimon şi ca adminis tra tor pe Ştefan-Ciprian Vuţan, „Casa Pelerinul” desfăşoară în principal activităţi de turism.     

Exploatarea prostiei de catre …om


In vremurile pline de poezie patriotica si patetism revolutionar, auzeam de prea multe ori sintagma “exploatarea omului de catre om”. Era folosita cand in contextul respectiv interveneau cuvinte ca: occidentali, occident, capitalism, vest. Mi-am dat seama insa ca aceasta formulare nu este folosita in mod corespunzator si ca este gresit asociata cu termenii mentionati mai sus.





De fapt, exploatarea omului de catre om chiar exista insa intervine ori de cate ori in ecuatie exista prostia. Exploatarea omului de catre om este posibila oriunde, chit ca vorbim de capitalism, dictatura, socialism si altele. Formularea potrivita ar fi “exploatarea prostiei de catre om”. Omul prost poate fi manipulat extrem de usor prin construirea, cu ajutorul cuvintelor, a unor imagini bucolice, a unor situatii in care prostul sa fie bogat si sa aiba putere de decizie. De asemenea, un lucru foarte important este acela ca prostului trebuie sa i se ofere multe promisiuni cu “pomeni”, in traducere gratuitati. In clipa in care va auzi aceste cuvinte iti va fi credincios si il vei putea manipula cum doresti.
Un atu important in aceasta situatie il are persoana cu acces la o gama variata de informatii pentru ca prostul este caracterizat in principal prin lene. Nu se va duce niciodata sa se informeze din surse sigure, nu va consulta niciodata un dictionar pentru a vedea care este semnificatia unui cuvant anume, nu va sti diferentele intre institutiile statului, intre politie si justitie etc. Tot ceea ce va face se traduce prin adularea aceluia care-i arunca pomeni si ii face promisiuni. Acela va fi “un om deosebit de capabil” sau “un om destept”. De fapt, filantropul respectiv(daca-l putem numi asa) se va transforma in DEX-ul prostului, in sursa principala de informare, prostul devenind astfel un organism simbiotic care nu poate exista fara “filantrop”. Va epata cautand sa explice notiuni sau cuvinte pe care de fapt nu le cunoaste insa o va face cu nonsalanta unui academician si cu nesimtirea unui cabotin. Va sfida inteligenta adevarata pe care o va ingenuchea prin rapiditatea si tonul inalt al discutiei, aceasta din urma transformandu-se in monolog, un monolog insipid al prostiei. Nu va lasa loc de replica si va cauta sa-si faca interlocutorul sa il aprobe chiar daca acesta va consimti numai pentru a se vedea scapat din clenciul nesimtirii si al stanjenelii.

Exista oare legatura intre “exploatarea prostiei de catre om” si presa? Desigur. Dupa cum spuneam mai sus, prostului trebuie sa i se ofere gratuitati invers proportionale cu studiile pe care le are sau capacitatea sa intelectuala. Chiar daca va plati o suma infima la stat, insemnand taxele pe care oricare dintre noi le plateste, o va ceda cu zgarcenie si va avea mereu impresia ca nu ar trebui sa o plateasca pentru ca el “castiga mai putin”. Pe de alta parte, pretentiile sale vor fi uriase, strigand in stanga si in dreapta “ca el trebuie sa aiba de toate pentru ca de aia plateste el la stat”.
Urmarind aceasta idee, jurnalistul cel smecher va pistona pe mesajele “banii contribuabililor” in orice situatie, bazandu-se pe faptul ca prostul nu va catadicsi sa verifice informatia si, in plus, va insoti mesajul audio, video sau scris de diverse premii acordate tot prin exploatarea prostiei.
Spre exemplu, intr-o emisiune radio cu sponsori. Dupa un mic buletin de stiri, plictisitoare in mare parte, urmeaza o lunga emisiune cu dedicatii muzicale si momente publicitare. Apoi…
“-daca ne spuneti unde se afla pizzeria Torino de pe strada Sapienţi numarul 3, va vom oferi o cina romantica la restaurantul cu acelasi nume. Avem deja un apel. Cum va numiti?
-Vasile
-Aaaaa…Vasile, cum ti-e ziua, totul ok?
-(Vasile cam talamb) Pai da…e ok
-Bine, ia zi Vasile unde-i pizzeria Torino?
-Pai, pe strada Sapienti numarul 3
-Haaaaaaaaaaaa, Vasileeeeeeeeeee ai castigat o cina romantica bla bla bla….”
Si concursurile de acest gen se repeta, insa se repeta si stirile avand ca baza “banul contribuabilului”. Asa ca, in scurt timp, toti talambii gen Vasile vor ajunge sa creada ca ei platesc niste sclavi care trebuie sa le ridice rahatelul din tufis atunci cand au chef sa-l faca acolo si nu la un WC public, sa le ridice mucurile de tigara de pe caldaram, peturile si hartiile de pe spatiul verde, sa le dezlipeasca guma de mestecat de pe scaunele de la terasa si sa le tolereze manelele date la maxim emanate de telefoanele mobile cu mp3-uri in masinile RATP-ului. Si colac peste pupaza, o sa fraternizeze cu toti hotii nenorociti si o sa-i vaite pe toti violatorii de etnie roma din Italia, afirmand ca “si italienii sunt homosexuali, mafioti si violatori”. Dincolo de aceste afinitati ale prostului pentru “frumos” se va ridica amenintator paradoxul tradus prin urmatoarea formulare: “sa-i pedepseasca pe toti aia care incalca legea”. Cam asta cu prostii si exploatarea.
Eu ma intreb cine oare i-a adus pe exploatatori acolo unde sunt, daca prostii astia vor toti justitie adevarata??? Cat despre ziaristi, exact cum am mai spus, foarte multi dintre ei nu doresc desteptarea prostilor pentru ca ar ramane fara public, prin urmare fara serviciu. Asa ca dam inainte cu banul contribuabilului si cu premiile pentru prosti...(sursa...http://jurnalista.wordpress.com)

Glossa

                                                               de Mihai Eminescu


Vreme trece, vreme vine,
Toate 's vechi si nouã toate;
Ce e rãu si ce e bine
Tu te'ntreabã si socoate;
Nu spera si nu ai teamã,
Ce e val ca valul trece;
De te'ndeamnã, de te cheamã
Tu rãmîi la toate rece. 


Multe trec pe dinainte.
In auz ne sunã multe.
Cine tine toate minte
Si ar sta sã le asculte?
Tu aseazã-te deoparte.
Regãsindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine.

Nici încline a ei limbã
Recea cumpãn-a gândirii
Inspre clipa ce se schimbã
Pentru masca fericirii,
Ce din moartea ei se naste
Si o clipã tine poate;
Pentru cine o cunoaste
Toate-s vechi si nouã toate.

Privitor ca la teatru
Tu în lume sã te-nchipui;
Joace unul si pe patru
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se ceartã,
Tu în colt petreci în tine
Si'ntelegi din a lor artã
Ce e rãu si ce e bine.

Viitorul si trecutul
Sunt a filei douã fete,
Vede'n capãt începutul
Cine stie sã le-nvete;
Tot ce-a fost ori o sã fie
In prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zadarnicie
Te întreabã si socoate.

Cãci acelorasi mijloace
Se supun câte existã.
Si de mii de ani încoace
Lumea-i veselã si tristã;
Alte mãsti, aceeasi piesã,
Alte guri, aceeasi gamã,
Amãgit atât de-adese
Nu spera si nu ai teamã.

Nu spera când vezi miseii
La izbândã fãcând punte,
Te-or întrece nãtãrãii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamã n'ai, cãta-vor iarãsi
Intre dânsii sã se plece,
Nu te prinde lor tovarãs;
Ce e val, ca valul trece.

Cu un cântec de sirenã
Lumea'ntinde lucii mreje
Ca sã schimbe actorii'n scenã.
Te momeste în vârteje;
Tu pe-alãturi te strecoarã,
Nu bãga nici chiar de seamã,
Din cãrarea ta afarã
De te'ndeamnã, de te chiamã.

De te-ating, sã feri în laturi,
De hulesc, sã taci din gurã;
Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
Dacã stii a lor masurã;
Zicã toti ce vor sã zicã.
Treacã'n lume cine-o trece;
Ca sã nu'ndrãgesti nimica,
Tu rãmâi la toate rece.

Tu rãmâi la toate rece,
De te'ndeamnã, de te cheamã;
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera si nu ai teamã;
Tu întreabã si socoate
Ce e rãu si ce e bine;
Toate-s vechi si nouã toate;
Vreme trece, vreme vine.

NEMURITORUL




"Cu mult mai tare decat voi, 
E Omul care poarta 
Speranta moarta-n ochii goi, 
Credinta-n suflet, moarta. 

Un capat de speranta-aveam, 
Voi l-ati aflat si l-ati ucis. 
Zadarnic! Din eternul Neam, 
Am inviat speranta-vis. 

Credinta-n viata, dram cu dram, 
Mi-ati omorat-o in dureri 
Dar a-nviat-o-al Vietii ram 
Ce nu cunoaste azi, nici ieri. 

Din trupu-mi, carne-ati sfasiat 
Si oasele mi-ati tras pe roti, 
De vraja Vietii, inviat, 
Eu va privesc in ochi pe toti. 

Zdrobit, in pulbere cazut, 
Lovit in sfichiuri de nevoi, 
M-am ridicat cum n-ati crezut : 
Cu mult mai tare decat voi." 



si continui cu Eminescu din ''Mortua est!''



A fi? Nebunie si tristã si goalã;
Urechea te minte si ochiul te'nsealã;
Ce-un secol ne zice ceilalti o deszic.
Decât un vis sarbãd, mai bine nimic.

Vãd vise'ntrupate gonind dupã vise,
Pân' dau în morminte ce-asteaptã deschise,
Si nu stiu gândirea-mi în ce sã o stâng:
Sã râd ca nebunii? Sã-i blestem? Sã-i plâng?

La ce?... Oare totul nu e nebunie?
Au moartea ta, înger, de ce fu sã fie?
Au e sens în lume? Tu chip zâmbitor,
Trãit-ai anume ca astfel sã mori?
De e sens într'astea, e'ntors si ateu,
Pe palida-ti frunte nu-i scris Dumnezeu.

sâmbătă, 14 august 2010

Dati-mi un punct fix si va rastorn universul...

Maturizati-va futu-va’n gura !!!



Pe vremuri, ca să fii savant,
Citeai din Mallarme şi Kant,
Iar azi - să nu fii repetent -
"Citezi" din Ballantine's şi Kent.




In liceu diriginta mea obisnuia sa imi repete aceiasi chestie dupa fiecare tampenie pe care o faceam, “Maturizeaza-te odata” sau ” Cand o sa te maturizezi si tu odata???” … raspunsul era invariabil aceasi…”NICIODATA”.Daca vreti maturizati-va voi…cu mine ce aveti? Macar stiti ce inseamna sa va maturizati???
 
A SE MATURIZ//Á mă ~éz intranz. 1) A deveni matur; a ajunge la maturitate. 2) (despre persoane) A atinge maturitatea spirituală; a căpăta o experienţă bogată şi multe cunoştinţe. 
/matur + suf. ~iza
Practic asta e definitia din dex…Cu alte cuvinte…

Maturizare = atunci cand cazi de pe bicicleta si nu te mai urci pe ea de frica sa nu mai cazi odata,atunci cand nu ne mai urcam in copaci ca nu arata bine un om matur in copac, nu mai plecam undeva doar cu 3 sandwich-uri in ghiozdan, nu mai suntem spontani devenim, cerebrali…Te maturizezi si descoperi ca mama ta nu e cea mai frumoasa, mai desteapta si cea mai minunata din lume, descoperi ca tatal tau nu e superman si e un muritor de rand cu calitati dar si multe defecte…
 Te maturizezi si se maresc orgoliile… te certi cu un prieten/frate si nu mai vorbiti cateva luni… nu iti mai iei jucariile si sa pleci acasa, ci iti iei sentimentele si fugi… Iti faci prieteni mai greu si increderea in oameni scade odata cu experienta de viata ,ajungi sa te inchizi in tine.Cacatul devina si mai gros cand incepi sa muncesti, muncesti sa-ti iei telefon, muncesti sa-ti iei haine, muncesti sa iti iei masina…Muncesti si uiti de ce ai inceput sa muncesti, au trecut 10 salarii si multi litri de bere dar inca nu ti-ai cumparat o carte…Muncim, ne trezim de dimineata si plecam la munca, ne uitam la ceilalti sa vedem cum ar trebui sa fim…Ne scufundam intr-o mediocritate cu miros de guccci, bilgari , koko chanel sau hugu bosss.Cu cat avem mai multe resurse si sanse , nu riscam si stim ca se poate si mai bine, nu mai riscam nimik, nu mai fugim de acasa ca trebuie sa ajungem la munca, nu ne mai purtam natural ca “nu da bine in societate”… Joci un rol in fiecare zi si la un moment dat uiti cine esti cu adevarat… Stati in pat si va simtiti batrani, nu mai iesiti sa bateti mingea, de lene, beti, fumati si futeti, si tot va simtiti goi…Maturizati-va du-va’n pooola mea…. eu o sa fiu cel de pe margine care o sa rada…o sa planga si o sa se manifeste zgomotos…Ca asa fac copiii!!!


Dumnezeule, dacă exişti, salvează-mi sufletul, dacă îl am. 

joi, 12 august 2010

Pe culmile cruzimii – Experimentele pe oameni

Simpla idee ca cineva se gandeste la oameni ca la niste cobai, biete vietati inchise in laboratoare, cu destin volatil si viitor incert, pare desprinsa din fabulatiile unei minti bolnave, sau, in cel mai bun caz, dintr-un roman de duzina alimentat de teorii conspirationiste. Credeati cumva ca cea mai inteligenta faptura de pe acesta planeta nu este capabila sa se angajeze in astfel de acte fata de proprii semeni? Ei bine, veti avea mari surprize! Oameni de stiinta, dictatori nebuni, politicieni, companii farmaceutice fara scrupule, servicii secrete, forte armate din toate colturile lumii, cu totii au consfiintit, tacit si fara regrete, tratarea propriilor semeni drept fiinte depersonalizate al caror singur rost pe lume era acela de a le demonstra teoriile aberante, a le cumpara produsele nocive sau chiar de a fi tinte vii pentru ultimele modele de armament.
De la incununarea Creatiei, la cobaiul biped 
"Cel mai potrivit obiect de studiu al fiintei umane este insasi fiinta umana."
Henry K. Beecher (1904 - 1976), figura importanta in istoria medicinei care a luat printre primii atitudine impotriva practicilor non-etice
Etica medicala si drepturile omului, alaturi de codurile si regulile care trebuie urmate de orice medic (Juramantul lui Hipocrate, Codul de la Nurenberg, Codul Beaumont etc),interzic in mod clar realizarea experimentelor pe oameni. Mai ales cand acestea pun in pericol sanatatea psihica si fizica a persoanei, au efecte secundare necunoscute, sau au loc fara acordul persoanei in cauza.
In realitate, cazuistica experimentelor periculoase pe oameni, atat la nivel de individ cat si pe grupuri mari sau chiar natiuni, este atat de bogata in exemple, incat simpla lor enumerare ar include bibilioteci intregi si kilometri de dosare. Care este motivul "succesului" unor astfel de abominatii impotriva naturii si a respectului acordat fiintei umane in esenta sa? Raspunsul este unul simplu si crud.
Inca din cele mai vechi timpuri, culminand, din nefericire, cu vremurile actuale, cei care se aflau la conducere majoritatii comunitatilor umane au realizat foarte repede ca cei multi sunt asemenea unui animal mare si orb, cu mii de capete, care trebuie controlat, fortat, determinat si mai ales exploatat de catre cei putini, puternici si vicleni. In acest scop, eminamente marsav, elitele conducatoare nu s-au sfiit sa experimenteze orice mijloc care duce la controlul si "dresajul" cat mai eficient al maselor de oameni. Dar motivele si scopurile lor nu se opresc aici.
Cel putin la ora actuala, mare parte dintre experimentele facute pe oameni au ca scop cresterea veniturilor marilor companii internationale - alimentare, medicale, militare, de comunicatii si multe altele. Toate avand ca unic deziderat identificarea (cu ajutorul experimentelor) a celor mai eficiente mijloace prin care omenirea in ansamblul ei, trebuie transformata si nivelata intr-o masa amorfa de consumatori avizi.
In plus, in cercurile oamenilor de stiinta care deservesc marile companii transnationale se crede in mod deliberat, ca cel mai bun "animal de laborator" ramane tot omul. Niciun reprezentant al regnului animal nu prezinta complexitatea fiziologiei si psihicului uman. Acest motiv, suficient in opinia unora, a fost decisiv in alegerea de a se efectua diverse experimente, unele de o cruzime inimaginabila. Mariajul nefast intre finantarea cercetarii stiintifice si politica, care sta la baza experimentelor pe oameni, a fost ilustrat cum nu se poate mai bine de catre biologul Rupert Sheldrake intr-un citat ramas celebru:
"Indiferent de perioadele istorice si de regimurile politice pe care le-a parcurs omenirea de-a lungul secolelor, stiinta a fost intotdeauna o ramaura exclusivista, elitista si nedemocratica. Situatia din prezent a ramas in linii mari neschimbata, toate comitetele si forurile care finanteaza cercetarea stiintifica sunt aceleasi care stabilesc cu exactitate ce anume sa se studieze, decizii care se iau fara intuitia, creativitate, curiozitatea sau inspiratia echipelor de oameni de stiinta implicate in activitatea de cercetare. Lucrurile stau chiar mult mai rau. Puterea acestor comitete este concentrata din ce in ce mai mult in mainile oamenilor de stiinta care au intrat in politica, a diversilor agenti guvernamentali, si mai ales in mainile reprezentantilor marilor corporatii internationale. Ca sa fiu explicit: Cine da banul, spune ce si cum trebuie cercetat! Sa nu ne mai facem iluzii ca in domeniul cercetarii stiintifice mai exista libertate de expresie sau deziderate etice si morale".

Apogeul Holocaustului 
"Scopul final al lagarelor de concentrare naziste era acela de a fi adevarate laboratoare imense destinate experimentelor pe oameni."
Wolfgang Eckhart, profesor de Istorie a Medicinei la Universitatea din Heidelberg
Nivelul experimentelor si torturilor umane petrecute in lagarele naziste a fost unul inimaginabil, care a culminat cu abominatii, umiliri si degradari ale fiintei umane care ar face sa paleasca chiar si cruntele torturi ale Inchizitiei medievale. Cu o metodica, rigoare si meticulozitate potrivite unor cauze mai bune, destinele, sanatatea si vietile a milioane de oameni au fost mutilate in laboratoarele secrete ale celui de-al treilea Reich.
Dureroasele si macabrele experimente s-au concretizat in moarte, mutilare, desfigurare si sechele pe viata. La Auschwitz si in alte lagare celebre, prizonierii selectati erau supusi unor teste al caror scop declarat era acela de a ajuta personalul Wehrmacht-ului pe timp de razboi, a dezvolta noi arme, a studia recuperarea soldatilor raniti si, nu in ultimul rand, a alimenta ideologiile rasiale sustinute de regimul nazist.
Una dintre categoriile de prizonieri care au fost cel mai adesea supuse experimentelor a fost aceea ahomosexualilor, doctorul Carl Vaernet initiind pe atunci un proiect personal in urma caruia spera sa-i transforme pe homosexuali in oameni normali prin intermediul torturii.
Homosexualii nu au fost singurii supusi torturilor, sinistrul doctor Josef Mengele (1911 - 1977) fiind fascinat de experimentele pe gemeni: intr-un singur an, si-a aplicat teoriile pe numai putin de 1.500 de perechi de gemeni, doar 200 dintre acestia supravietuind cumplitelor experimente.
Cum evreii, slavii sau tiganii erau considerati sub-oameni, care aveau tot atatea drepturi precum o insecta, in lagarul de la Ravensbruck, aceste categorii au avut parte de cele mai dureroase torturi experimentate pe fiintele umane in cel de-al doilea Razboi Mondiale. In acest lagar, sub scopul declarat al beneficiului Luftwaffe (Fortele Aeriene), s-a "studiat" fara anestezic, transplantul de organe de la un om la altul. In urletele agonizante ale nefericitelor victime, "cadre medicale" cu urechile acoperite de casti, pentru a nu fi deranjate de tipetele sfasietoare, performau transplantul de piele, muschi, oase, maduva si nervi. Ca rezultat al operatiilor fara un strop de anestezic, victimele sufereau dureri atroce prelungite in agonii de durata, mutilari si dizabilitati permanente.
In anul 1941, tot pentru gloria Fortelor Aeriene Germane, "savantii" de la Dachau si Auschwitz-Birkenau au efectuat experimente destinate studierii si tratarii hipotermiei. Circa 100 de prizonieri de diferite nationalitati au fost dezbracati complet si aruncati in bazine cu apa rece, unde au fost fortati sa stea pana la 5 ore. Altii au fost tinuti fara haine iarna, in zapada, la o temperatura medie de minus 6 grade Celsius. Unii, mai norocosi, au primit ingrijiri medicale, deoarece Reich-ul dorea sa experimenteze si sa descopere cele mai eficiente metode de tratare a hipotermiei, dat fiind iminentele lupte pe timp de iarna de pe Frontul de Est.
Nici temuta malarie nu a scapat din planurile doctorilor nebuni aflati in anturajul lui Hitler. La Dachau, peste 1.000 de prizonieri au fost infestati in mod deliberat cu malarie, pentru ca medicii germani sa aiba cobaii necesari descoperirii unui tratament eficient. Führer-ul credea ca soldatii sai vor ajunge sa lupte si in Africa ecuatoriala pentru instaurarea celui de-al treilea Reich.
In decursul lunilor iulie, august si septembrie 1944, Dr. Hans Eppinger a fost obsedat de gasirea unei modalitati prin care sa transforme apa sarata a marii in apa potabila. In acest scop, a selectat de la Dachau un esalon de 90 de tigani, pe care i-a infometat si insetat intentionat. Grupul de rromi torturati de foame si, mai ales, de sete au primit de baut doar apa de mare. Majoritatea au murit in dureri atroce, iar supravietuitorii deshidratati au lins dimineata roua depusa pe podele...
Otravurile diverse nu au scapat nici ele din atentia calailor in numele stiintei. La Konzentrationslager Buchenwald, sefii armatei germane doreau sa aprofundeze efectele diferitelor substante toxice asupra organismului uman. Prizonierilor li se administra otrava in mancare sau erau impuscati cu gloante otravite. Imediat, erau supusi autopsiilor pentru a se observa efectul diferitelor genuri de otrava. Dr. Carl Clauberg i-a sugerat odata lui Heinrich Himmler, Reichsführer al SS-ului, ca solutia ca sub-oamenii sa nu se mai inmulteasca poate veni sub forma sterilizarii. Liderul nazist a fost cum nu se poate mai incantat.
Un numar total de peste 400.000 de evrei si tigani au fost sterilizati cu forta prin intermediul radiatiilor, chirurgiei sau a diverselor substante experimentale. Metoda favorita de sterilizare a constat in expunerea organelor genitale ale detinutilor la radiatii crescute. Intreaga actiune nu dura mai mult de 3 minute. Cei si cele care nu mureau in urma sterilizarilor fortate sufereau mult timp de sangerari vaginale, cancer de col uterin, cancer testicular sau puternice dureri abdominale.
Liderii nazisti voiau sa afle pe cale directa si efectul bombelor incendiare asupra organismului uman. In acest scop, in lagarul de la Buchenwald, peste anumite loturi de prizonieri au fost aruncate cantitati de fosfor, dupa care nefericitelor victime li s-a dat pur si simplu foc.
Lagarele de la Sachsenhausen-Oranienburg si Natzwiller au servit drept laboratoare pentru medicii germani care doreau sa descopere cele mai eficiente tratamente pentru ranile produse de temutul gaz mustar. Subiectii alesi au fost expusi intentionat periculoasei substante chimice, epiderma lor suferind rani oribile produse de arsuri.
Abominatile petrecute in lagarele nazismului au duis la asa numitul "Proces al Doctorilor" in care au fost judecati medicii si cercetatorii care au condus cumplitele experimente. Dupa proces, s-a adoptat Codul de Etica Medicala de la Nurenberg.

Adevaruri pe care S.U.A. nu vrea sa le cunosti 
"Guvernul Statelor Unite a facut ceva gresit, ceva profund gresit din punct de vedere moral. Este un ultraj adus angajamentului nostru fata de integritatea si egalitatea tuturor cetatenilor."
Fragment din discursul presedintelui american Bill Clinton, 16 mai 1997, prin care acesta isi cerea scuze celor 8 supravietuitori ai Experimentlelor de la Tuskegee, prin care intre 1932 si 1972, 399 persoane de culoare au fost infectate intentionat cu sifilis.
Cea mai avansata democratie, cel mai puternic stat si taramul fagaduintei pentru multi fii ai norocului din intreaga lume, S.U.A. ascund o serie de adevaruri deranjante pentru establishment-ul de la Washington D.C., precum si pentru orice mandru cetatean american. Conform datelor remise de numerosi istorici si cercetatori,mare parte din experimentele pe oameni petrecute pe teritoriul american sunt ilegale, lipsite de etica elementara si efectuate fara stirea si consintamantul subiectilor umani.
Experimentele americanilor au constat in infectarea deliberata a oamenilor cu boli grave (in acest sens exista si teoria conspirationista referitoare la SIDA), expunerea cu buna stiinta la efectele armelor chimice si biologice, injectarea cu substante chimice toxice, radioactive (vezi premisa peliculei din 2010 Edge of Darkness) sau halucinogene (C.I.A. nu ar fi straina de raspandirea traficului si consumului de droguri in randul populatiei americane de culoare, incepand cu a doua jumatate a secolului XX), experimente ale interogarii sub diverse forme de torturi (vezi cazul recent al prizonierilor afgani din Guantanamo Bay), teste cu substante care afecteaza mintea si psihicul uman, alaturi de alte practici reprobabile.
Experimentele americane sunt cu atat mai grave cu cat multe dintre ele au fost efectuate pe copii si pe persoane cu dizabilitati mentale. O mare parte a subiectilor au fost prizonieri de razboi detinuti de U.S. Army sau persoane de culoare extrem de sarace. Deseori, medicii le-au promis oamenilor bolnavi ca vor primi tratament adecvat pentru afectiunile de care sufereau, bietele victime neavand habar ca sunt "bancuri vii de probe" pentru substante chimice periculoase.
Multe dintre macabrele experimente au fost sponsorizate de guvernul Statelor Unite, de C.I.A. si alte servicii secrete sau de U.S. Army. Expetimentele au avut un caracter secret, informatiile despre ele parvenind la multi ani de la efectuarea acestora. Protestele opiniei publice americane au dus la numeroase anchete si audieri, alte foruri implicate fiind Comitetul Bisericilor, Comisia Rockefeller si Advisory Comitee on Human Radiation Experiments. Protestele oamenilor obisnuiti nu au fost decat banale furtuni in pahare cu apa.
La nivelul anului 2010, nici macar un singur cercetator sau oficial din cadrul U.S. Government nu a fost condamnat pentru experimente asupra oamenilor. Multe dintre victime nu au primit nici pana in prezent compensatii si despagubiri, in majoritatea cazurilor oficialii americani negand cu inversunare ca au vreun amestec in dramele individuale traite de acesti nefericiti ai sortii.

Nici copii nu au fost crutati! 
"Niciun document care se refera la experimente pe oameni si care poate provoca reactii adverse din partea opiniei publice sau poate duce la urmariri penale, nu trebuie facut public."
Extras din regulamentul de ordine interioara al Comisiei pentru Energie Atomica a S.U.A, votat pe data de 17 aprilie 1947
Ororile indreptate impotriva copiilor au aparut tot in laboratoarele reci ale lagarelor naziste. Nenumarati copii care au avut nenorocul sa se nasca intr-o rasa si etnie care nu corespundea criteriilor aberante ale ideologilor nazisti, au fost supusi, cot la cot cu proprii parinti, tratamentelor umilitoare si degradante.
Nici jandarmul "democrat" mondial nu s-a lasat mai prejos in privinta transformarii pruncilor in cobai umani. In anul 1953, in Universitatea Iowa, mai multor femei insarcinate li s-a administrat iod radioactiv, pentru a se studia pe embrionii avortati ulterior, in ce stadiu al expunerii se afla, precum si cantitatile de substanta radioactiva care au trecut de bariera placentara. Inainte de macabrul experiment, sponsorizat de Comisia pentru Energie Atomica a S.U.A., cercetatorii lipsiti de cele mai elementare urme de mila si compasiune, au administrat unui lot de nou nascuti, iod radioactiv, la doar 36 ore de la nastere. De ce au facut asta?
Conform propriilor declaratii, pentru ca erau, pur si simplu, curiosi sa masoare concentratia substantei radioactive din glandele tiroide ale pruncilor. Iodul, dupa administrare, se concentreaza in glanda tiorida. Daca este sub forma radioactiva, va distruge glanda. Copii au fost afectati pe viata, fapt care nu i-a impresionat pe cei din spatele experimentului.
In anul 1895, pediatrul Henry Heiman a infectat intentionat cu gonoree doi baieti intarziati mental. Pediatrul dorea sa studieze efectele gonoreei la copii.
Doctorul japonez Hideyo Noguchi, care lucra pentru Rockefeller Institute for Medical Research, a injectat cu sifilis 146 copii dintr-un spital. A fost dat ulterior in judecata de parintii unora dintre victimele sale, dar nu a stat nici macar o zi la inchisoare, multumita relatiilor sale sus-puse.
Mai aproape de zilele noastre, in anul 2004, un articol din Pediatrics, sustinea ca embrionii umani pot fi supusi experimentelor inca din perioada intrauterina, deoarece diviziunea celulara, activitatea metabolica si evolutia hormonala pot fi influentate prin diferite substante. Cu acest deziderat pe frontispiciu, experimentele cu substante chimice pe copii de orice varsta au capatat un nou imbold.
Anchetele jurnalistice efectuate in Statele Unite au venit cu rezultate socante. Astfel, intre anii 1988 si 2001, un grup de 465 copii orfani au fost infestati cu virusul HIV, copii sfarsind drept cobai ai medicamentelor experimentale pentru tratamentul SIDA. Peste un an, in 2005, American Chemistry Council a alocat catre Environmental Protection Agency suma de 2,1 milioane $ pentru a studia modul in care copii pana in 3 ani, care inghit sau inhaleaza substante chimice, sunt afectati ulterior de acestea.
American Chemistry Council ajunge, asadar, sa actioneze in acelasi mod in care compania IG Farben deservea companiile farmaceutice ale Germaniei naziste. Forul american a fost acuzat ca functioneaza ca un grup de fatada pentru companii multinationale precum Bayer (intamplator sau nu, membru al IG Farben), British Petroleum, Chevron, DuPont, Dow, Exxon, Honeywell si Monsanto. Studiile efectuate au stabilit ca unele dintre produsele chimice ale acestor companii au efecte negative pe termen lung, atat asupra copiilor, cat si asupra adultilor.
In incheiere, ca o ironie amara, Environmental Protection Agency a tratat copii ca pe niste adevarati cobai, din simplul motiv ca micutii apartineau unor grupuri minoritare sau familii lovite de saracie. In schimbul copiilor alesi pentru teste cu substante chimice, EPA oferea familiilor, pentru fiecare copil, suma fixa de 970 $, o camera video ieftina, un tricou cu insemnele companiei si o diploma de apreciere din partea companiei.
Ce mai ramane de comentat?
sursa: descopera.ro
*